Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σεμινάριο κρασιού της Wine Plus


Γνωριμία με το ελληνικό κρασί Τετάρτη 13 Απριλίου 2011
Excelsior Hotel, Θεσσαλονίκη

Το κρασί συνεχίζει, παρά τα επώδυνα μέτρα, τις ανασφάλειες και τις... επισφάλειες, να προσθέτει ποιότητα στις απλές χαρές της καθημερινής ζωής.
Κι επειδή στη Wine Plus πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι οινικές αναζητήσεις αποτελούν, εκτός των άλλων, ένα δραστικό αντίδοτο στη μελαγχολία, σας προτείνουμε το σεμινάριο "Γνωριμία με το ελληνικό κρασί".

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, ετοιμαστείτε για περιήγηση σε γνωστούς και άγνωστους αμπελότοπους της χώρας με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.
Οι συμμετέχοντες, συνοδοιπόροι και συνπότες θα μάθουν:
  • ποιοι είναι οι αμπελώνες της Ελλάδας
  • πως η γεωγραφία και το κλίμα της κάθε περιοχής επηρεάζουν τη γεύση των κρασιών της
  • ποιες είναι οι κορυφαίες ελληνικές ποικιλίες οιναμπέλουκαι ποιες κοσμοπολίτικες εγκλιματίστηκαν τέλεια στα ελληνικά χώματα
  • ποιοι είναι οι ξεχωριστοί γευστικοί χαρακτήρες των κρασιών της κάθε μίας.
Θα δοκιμάσουν τις δημιουργίες καταξιωμένων, αλλά και νεοεμφανιζόμενων ελλήνων οινοποιών.
Θα κατανοήσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν το στυλ του κάθε κρασιού, το πότε είναι έτοιμο για κατανάλωση, το έδεσμα που του ταιριάζει.
 
Το σεμινάριο «Γνωριμία με το ελληνικό κρασί» υπόσχεται ένα σαγηνευτικό ταξίδι μέσα στον μαγευτικό κόσμο των χρωμάτων, των αρωμάτων και των γεύσεων των ελληνικών κρασιών.
Είναι ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για το κρασί και θέλουν να μάθουν περισσότερα γι' αυτό, αλλά και για εκείνους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις πριν έρθουν στις τακτικές συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI'96.
 
Τα σεμινάρια κρασιού της Wine Plus πραγματοποιούνται στο Excelsior Hotel (Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 021020).
Αρχίζουν στις 19:00, διαρκούν 2 ώρες, περιλαμβάνουν γευστικές δοκιμές κρασιών και συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό.
Το κόστος συμμετοχής είναι 20€.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Wine Plus: τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου