Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Απίστευτες διαστρεβλώσεις της Ελληνικής Ιστορίας…


Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας απίστευτης παραφροσύνης, όσον αφορά στα ιστορικά γεγονότα της περιοχής μας, της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών, τα οποία κατέγραψε η Παγκόσμια ιστορία. Και οι μεν γείτονές μας, προκειμένου να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και πλάθουν μύθους που δεν μπορεί ούτε η παιδική φαντασία να τους δεχθεί και να τους πιστέψει. Αλλά, επιτέλους οι ξένοι, οι γείτονες αποβλέπουν σε κάποιο σκοπό, στο να υπηρετήσουν τα εθνικά τους συμφέροντα. Κάποιοι Έλληνες, όμως, σε τί αποβλέπουν;

Οι Τούρκοι σε εγχειρίδιο που διδάσκεται στις ακαδημίες ιστορίας και τις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας γράφουν: «Όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου –μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης! Φθάνουν μάλιστα στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο. Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του μεγάλου τουρκικού λαού, του μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς…».

Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη ιστορία, όμως, μας πληροφορεί ότι οι Οθωμανοί Τούρκοι εμφανίστηκαν από το πουθενά στα εδάφη της Μικράς Ασίας γύρω στα 1.300 μετά Χριστόν κυνηγημένοι από τους Μογγόλους.

Ο Τούρκος φύλαρχος Σουλεϊμάν, μάλιστα, προσπαθώντας να περάσει τον Ευφράτη, πνίγηκε. Τώρα πώς είναι δυνατό να δημιουργήθηκε τούρκικος πολιτισμός 1.500 και περισσότερα χρόνια προ Χριστού, στο Αιγαίο μόνον η Χαλιμά θα μπορούσε να μας το εξηγήσει.

Λυπηρό και εξοργιστικό, όμως, είναι, όταν εμφανίζονται κάποιοι Έλληνες και μας λένε: «Η ελληνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού. Κοντολογίς κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχθήκαμε για να κονομήσουμε… πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων».

Ουρανοκατέβατοι σύμμαχοι των Τούρκων στη θεωρία τους ότι όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου ήταν τουρκικής προέλευσης…

Μετά από αυτούς έχουμε και τηλεοπτικό σίριαλ που θέλει να μας πείσει ότι η εθνική συνείδηση των Νεοελλήνων διαμορφώθηκε μόλις λίγα χρόνια πριν από το 1821.

Με δογματικό τρόπο διαγράφουμε τον μεγάλο ιστορικό Κων/νο Παπαρρηγόπουλο που μας άφησε το μνημειώδες έργο του: «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους», την εγκυρότητα του οποίου ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει. Το δωδεκάτομο ιστορικό σύγγραμμα του Διονυσίου Κόκκινου (Ακαδημαϊκού): «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ». Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την εγκυρότητά του. Αλλά και αρκετοί άλλοι αξιόλογοι ιστορικοί γράφουν ευσυνείδητα και με αδιάσειστα στοιχεία την ιστορική αλήθεια. Επίσης και ξένοι ιστορικοί επιβεβαιώνουν  την αλήθεια των γραφομένων από τους Έλληνες ιστορικούς.

Την πίστη του Ελληνικού Λαού για την συνέχεια της ιστορικής του πορείας εκφράζει ο θυμόσοφος Γέρος του Μωριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τα λόγια που είπε στον Άγγλο ναύαρχο Χάμιλτον: «Ο βασιλεύς μας (Κων. Παλαιολόγος) εσκοτώθη, καμμία συνθήκη δεν έκαμε. Η φρουρά του είχε παντοτεινόν πόλεμο με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήταν πάντοτε ανυπότακτα». Ο Χάμιλτων τον ρώτησε: «Ποια είναι η βασιλική φρουρά του, ποια είναι τα φρούρια;». Ο Γέρος απάντησε: «Η φρουρά του βασιλέως μας, είναι οι λεγόμενοι κλέφτες, τα φρούρια η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά».

Και μόνον τα λόγια αυτά του Κολοκοτρώνη δίνουν την απάντηση ακόμη και σε κάποιους μεγαλόσχημους που βρίσκονται εκτός πραγματικότητας λέγοντας: «Οι Έλληνες που έκαναν την Επανάσταση του 1821 ήταν ένα μάτσο αγραμμάτων και αδαών χωριατών, οι οποίοι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι δηλαδή) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία. Και μετά την απελευθέρωση ψήφιζαν οποιονδήποτε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους».

Όλα αυτά δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να ρίχνουν νερό στο μύλο των Τούρκων…
Οι Σκοπιανοί στα σχολικά τους βιβλία γράφουν: Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για τον «διαμελισμό της Μακεδονίας». Η σκληρότητα των ελληνικών Αρχών, οι φυλακίσεις, η εκδίκηση, καθώς και οι δια της βίας καταδιώξεις των Μακεδόνων συντάραξαν σύσσωμη την κοινή γνώμη. Για την απάνθρωπη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στους Μακεδόνες ενδιαφέρθηκε η Κοινωνία των Εθνών.

Και οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να διδάσκουν στο βιβλίο της Ζ’ τάξης: Η πατρίδα μας έχει μακρά και πλούσια ιστορία. Στην αρχαιότητα ήταν πολύ ισχυρό κράτος. Την εποχή του Φιλίππου Β’ (4ος αιώνας π.Χ.) η Μακεδονία ήταν το ισχυρότερο κράτος της Βαλκανικής Χερσονήσου, ενώ στην εποχή του υιού του Αλεξάνδρου του Μακεδόνα απλωνόταν σε τρεις ηπείρους και αποτελούσε παγκόσμιο κράτος (δυστυχώς, όμως, ούτε ο Φίλιππος ούτε ο Αλέξανδρος μιλούσαν σλάβικα…).

Σε άλλο σημείο: «Κατά την εγκατάσταση των Σλάβων στη Μακεδονία (που ήλθαν από το πουθενά τον 7ο μ.Χ. αιώνα) αυτοί (οι Σλάβοι) συνάντησαν τους αρχαίους Μακεδόνες. Στην αρχή οι σχέσεις τους ήταν άσχημες, αλλά στην πορεία βελτιώθηκαν. Οι Μακεδόνες ήταν Χριστιανοί και με ανώτερο πολιτισμό. Σταδιακά άρχισαν να συνεργάζονται μεταξύ τους. Οι Σλάβοι για τη νέα τους πατρίδα αποδέχτηκαν το όνομα Μακεδονία και άρχισαν να ονομάζονται Μακεδόνες. Οι γηγενείς Μακεδόνες αποδέχτηκαν τη σλαβική γλώσσα, αργότερα και τη σλαβική γραφή».

Δηλαδή, η διαστρέβλωση της ιστορίας σε όλο της το μεγαλείο! Κι όμως, παλαιότερα κάποιοι Έλληνες τους έδιναν υποσχέσεις για «εθνική αποκατάσταση».

Αλλά, σήμερα πρωτοστατούν και κάποιοι Έλληνες σε κάποιες αθλιότητες. Στις ημέρες μας ακούμε πράγματα, που προκαλούν φρίκη. Κάποιοι νεοφιλέλληνες ιστορικοί αμφισβητούν τον ανδρισμό του κορυφαίου ήρωα του 1821 του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Χωρίς τον Κολοκοτρώνη μπορούμε να αμφιβάλλουμε, αν ελευθερώνονταν η Ελλάδα. Η αθλιότητα αυτή συμπίπτει (αν δεν είναι σκόπιμο) με ένα τηλεοπτικό σίριαλ των ημερών αυτών.

Πρόκειται για το τηλεοπτικό σίριαλ, που προσπαθεί να μας παρουσιάσει μια άλλη εικόνα του Μεγάλου Αγώνα των προγόνων μας σύμφωνη με τις απαιτήσεις της Παγκοσμιοποίησης, που θέλει να ισοπεδώσει τα πάντα, για να πλουτίσει το παγκόσμιο πλαγκτόν που ετοιμάζει.

[Αθανάσιος  Δέμος, Πρωινός Λόγος]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου